This is a personal style post : Inside "Mina's Closet" in Paros Island, Greece

eng: Whenever I come down for vacation in Antiparos, I just love visiting my beloved friend and owner of the the most beautiful boutique in Parikia – Paros island, "Mina's Closet", Mina Katrantzaki. "Mina's Closet" is an elegant and girly space, made with respect to the local architecture and has touches of the eclectic taste of the designer - owner Mina. The boutique is the hidden treasure at the end of the old market, well known to the residents but also to the informed travelers and this is the main reason it stays open almost all year round. Apart from the series of faux bijoux and accessories with boho chic influence, in her particularly attentive "wardrobe" Mina hosts some major Greek designers collections.
You can find manufactures its own range for the home. Inspired by traditional cycladic houses, the owner manufactures her own homeline, with pieces that combine the traditional with the new, interpreting the Greek element in the 21st century. Crochet pillows, lamps and candleholders, rims coated with colorful fabrics and ribbons. All pieces show the designer's love for the simple, austere and sophisticated living.

gr: Όποτε κατεβαίνω για διακοπές στην Αντίπαρο, πάντα "βάζω στόχο" να δω την αγαπημένη μου φίλη, Μίνα Κατραντζάκη, που έχει την πιο όμορφη μπουτίκ στην Παροικιά της Πάρου, την "Mina's Closet". Η "Mina's Closet" είναι ένας κομψός και girly χώρος, φτιαγμένος με σεβασμό στην τοπική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και πινελιές από το εκλεκτικό γούστο της σχεδιάστριας και ιδιοκτήτριας φίλης μου. Η μπουτίκ είναι ο κρυμμένος θησαυρός στo τέρμα της Παλιάς Αγοράς (διότι γι αυτά ζούμε αγαπητά κορίτσια - δεν είναι για εμάς οι τουριστίλες και τα σχετικά), αγαπημένη τόσο από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και από τους ενημερωμένους ταξιδιώτες - γι αυτό το λόγο μένει ανοιχτή σχεδόν όλο το χρόνο. Εκτός από τη σειρά faux bijoux και αξεσουάρ που σχεδιάζει η ίδια με επιρροές boho chic, στην ιδιαίτερα προσεγμένη «ντουλάπα» της φιλοξενούνται συλλογές ελληνικών brands. H Μίνα επίσης κατασκευάζει και την δική της σειρά για το σπίτι. Εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια, τα κομμάτια της παντρεύουν το παραδοσιακό με το καινούργιο, ερμηνεύοντας το ελληνικό στοιχείο στον 21ο αιώνα. Μαξιλάρες, crochet φωτιστικά και κηροπήγια, στεφάνια ντυμένα με πολύχρωμα υφάσματα και κορδέλες. Όλα τα κομμάτια μαρτυρούν την αγάπη της σχεδιάστριας για το απλό, το λιτό και το σοφιστικέ κατ- Οικείν!
Η Μίνα μου έδειξε μια φούστα της εταιρίας "Retro and Chic" που με ενθουσίασε. Μια animal print μοντερνιτέ που μπορεί να συνδυαστεί με μονοχρωμίες αλλά και με πολύχρωμα patterns (όπως έκανα εγώ). Η φούστα έχει ένα άκρως καλοκαιρινό ψηλό άνοιγμα και μπορεί να φορεθεί στην παραλία με ένα μαγιό ή με μια κοντή ολόσωμη φόρμα για βραδινές εμφανίσεις. 
Το φόρεμα με το παραδοσιακό κέντημα από την "Ergon Μykonos" είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι που κέντρισε την προσοχή μου από την πρώτη στιγμή. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι μαύρο, χρώμα που αγαπώ και θεωρώ "καθαρή ανατροπή" για το καλοκαίρι, όταν όλος ο κόσμος επιλέγει κυρίως το safe λευκό. Το κέντημα στο τελείωμα αποτελεί το κύριο "ατού "του όπως επίσης και ο ευμετάβλητος λαιμός. Tα γυαλιά ηλίου που φοράω και στις δύο φωτογραφίσεις είναι της εταιρίας "Christopher handmade sunglases". Η Mina έχει και άλλα πολλά όμορφα ρούχα και accessories (ήδη έχετε δει ένα floral clutch που ανέβασα στο instagram) και το μόνο μου παράπονο φεύγοντας από την πολύ όμορφη boutique της ήταν ότι δεν είχα και άλλο χρόνο να φωτογραφίσω και να σας δείξω πιο πολλά όμορφα ρούχα. Δεν πειράζει. Ξέρω πως αν πάτε στην Πάρο, θα περάσετε μια βόλτα από το Mina's Closet και είμαι σίγουρη πως θα βρείτε ένα κομμάτι που σας αντιπροσωπεύει. Ένα κομμάτι μοναδικό. 
Η σελίδα της Mina's Closet στο Facebook ΕΔΩ. 
Ο λογαριασμός της Mina's Closet στο Instagram ΕΔΩ. 
Φόρεμα - Dress : Ergon Mykonos 
Γυαλιά ηλίου - Sunglasses : Christopher handmade sunglasses
 
Φούστα - Skirt : Retro and Chic 
Γυαλιά ηλίου - Sunglasses : Christopher Handmade Sunglasses 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις