Streetstyle essentials : English boys vs Italian men

Italian Gentlemen vs the British Empire 
Ευγενείς Στυλάτοι Ιταλοί εναντίον Βρετανικής Αυτοκρατορίας Μόδας 
eng: Style is such a personal matter. But there are some things that group of people are doing it together and this seperates them to tribes. Tribes that come from Nations. Today we compare the style of Italian Gentlemen vs the British Empire. The bold, futuristic, hipster english streetstyle and the classic, so well tailored, suit-loving, mediterranean italian streetstyle. Who is your favorite?

gr : Στον κόσμο των γυναικών οι μόvες ομάδες που έχουν σημασία είναι αυτές που ανταγωνίζονται για το στυλ και τη μόδα, και μη μου πεις ότι σου αρέσει ο Andrea Pirlo γιατί παίζει καλή μπάλα, δεν θα σε πιστέψω. Στο σημερινό crash test έχουμε 2 ομάδες που χρόνια τώρα μας απασχολούν με αυτά που φορούν και το πως τα φορούν. Ευγενείς Στυλάτοι Ιταλοί εναντίον Βρετανικής Αυτοκρατορίας Μόδας.
Από τη μια έχουμε λοιπόν τους Άγγλους. Καθαρόαιμοι νεωτεριστές. Τολμηροί φουτουριστές. Το στυλ τους σπουδή στην αγγλική διαπαιδαγώγιση a.k.a. μπύρες, τσιγάρα, ποδόσφαιρο, βυζιά και James Bond. Τα κολέγια του 19ου αιώνα βοήθησαν στην ανάπτυξη της διαφορετικής οπτικής για το τι είναι γυναικείο και που σταματάει το όριο σε σχέση με το ανδρικό. Γενικά οι Άγγλοι κύριοι δεν φοβούνται το χρώμα, τις φαρδιές γραμμές, το mix and match, τις φούστες και τα sneakers. Είναι εκείνοι που έβαλαν την μόδα στο ίδιο μονοπάτι με την μουσική και από τότε αυτά τα 2 συμβαδίζουν. 
Οι Ιταλοί από την άλλη είναι εντελώς διαφορετικοί. Στο ντύσιμό τους κουβαλούν ακόμη την μάνα τους που τους τάϊζε μακαρόνια με κεφτέδες όταν ήταν μικροί. Δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσουν κάτι εντελώς φαρδύ στο πάνω μέρος του σώματός τους. Είναι οπαδοί των σακακιών (τώρα τελευταία του σταυρωτού-τετράκουμπου). Έχουν κοντύνει τα μανίκια των σακακιών για να φαίνονται τα bracelets που φορούν στα χέρια. Έχουν κοντύνει τα παντελόνια για να φαίνονται τα παπούτσια, οι κάλτσες και τα τατουάζ. Δεν κάνουν αποτρίχωση στο στέρνο. Γενικά η εικόνα των Ιταλών είναι πιο κοντά σε αυτό που έλεγε η Μαλβίνα για τους άντρες : "Ακόμα και αν είναι ενάμιση μέτρο άντρας, πρέπει να σου δημιουργεί τη βεβαιότητα πως μπορεί και να τους δείρει για σένα στην εφορία"
Συμπέρασμα (δικό μου) : μπορεί το στυλ να είναι uber ales αλλά ως οπαδός της βεβαιότητας και του τριχωτού στέρνου ανακηρύσσω τους γείτονες Ιταλούς νικητές και το τελειώνω εδώ. Over.

1. Italias do it better 
2. The Brits have the power 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις