New personal style post : You are my vintage crown

Bonjour πουλάκια. Πριν από μερικές ημέρες διάβασα ένα άρθρο σε κάποιο ενημερωτικό portal εφημερίδας. Η δημοσιογράφος κατέκρινε τις γυναίκες - πελάτισσες των γνωστών αλυσίδων μόδας γιατί ψωνίζοντας από αυτά, όλες μοιάζουν ίδιες. Έγραφε η κυρία για την έλλειψη γούστου που διακρίνει τις περισσότερες γυναίκες, για την έλλειψη φαντασίας και για ελλείψεις γενικότερα. Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση της, αντί να κάτσω και να ρίχνω καμπάνες, θα πρότεινα λύσεις. Γιατί αγαπητή μου δημοσιογράφε, όταν οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο λόγο φόρτου εργασίας, οικογένειας, νοικοκυριού, συζυγικών και γκομενικών υποχρεώσεων (βασικά τους γκόμενους τους βάζουμε οι περισσότερες πιο κάτω από τα φουστάνια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας), θα κοιτάξουν την ευκολία τους. Και η ευκολία τους είναι τα ZARA, μάρα και κακό συναπάντημα που τα έχουν όλα συγκεντρωμένα, έχουν (πολύ σχετικά με την ποιότητά τους) καλές τιμές και βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις περιοχές. 

Η Μargaret λοιπόν λέει πως αν θέλεις κάτι διαφορετικό, ψάξε και μάθε για την vintage culture. Άνοιξε τις ντουλάπες της μαμάς σου και της θείας σου. Βρες ρούχα που σου αρέσουν και συνδύασέ τα με jeans, φούστες που αγόρασες πέρυσι, sneakers και boyfriend jackets. Αν τώρα οι ντουλάπες της μαμάς είναι χίλια μίλια μακριά, υπάρχουν εκπρόσωποι του vintage στην Αθήνα, όπου μπορείς να αγοράσεις θησαυρούς και να μην μοιάζεις με καμία άλλη γιατί τα περισσότερα κομμάτια είναι μοναδικά. Οι δικοί μου αγαπημένοι είναι οι εξής : 
1. Lav Unused : ρούχα αφόρετα κατευθείαν από την Ιταλία. Με την βοήθεια της δεσποινίδος Μαριλένας, που έχει υπέροχο γούστο και ψάχνει πολύ για να βρει τα καλύτερα ανά την Ιταλική επικράτεια, θα βρείτε τέλεια t-shirts, πολλά vintage Levis 501, ωραία παντελόνια, και το καλοκαίρι τα πιο ιδιαίτερα μαγιό. Ένα έχω να σας πω. Αγόρασα πριν από λίγο καιρό ένα ροζ t-shirt από το Lav Unused και δεν το φόρεσα διότι μου το "σούφρωσε" το boyfriend. Ακολούθησε μάχη, αίματα, αλλά .....κέρδισε. 
2. 164. remodified : ότι και να γράψω για την κυρία πίσω από το brand είναι λίγο. Η Βάσω είναι μια uber fashion persona που ξέρει όσο κανείς την Αθηναϊκή vintage σκηνή. Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή της είναι πως σε κάποια ρούχα κάνει τις δικές της παρεμβάσεις. Τα λες και συλλεκτικά!
3. Dezaar : ο ναός του luxury second hand . To Dezaar ξεκίνησε το 2010 με weekend events σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η ιδέα ήταν απλή. Τα υπέροχα ρούχα και αξεσουάρ (αγαπημένα κομμάτια επώνυμων σχεδιαστών) που φορέθηκαν ελάχιστα ή καθόλου και παρέμειναν σε ντουλάπες έπρεπε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. 
4. Preloved shop : το cool downtown vintage. Πηγαίνετε στην Ηπίτου, αριθμός 5 και στον ημιώροφο μπορείτε να βρείτε ρούχα που θα τα ζήλευε η κολλήτη σας (επιβεβαιωμένο). Αφού ψωνίσετε και ενθουσιαστείτε με ότι αγοράσατε, πηγαίνετε απέναντι στο Blue Bird για να πιείτε ένα ποτάκι ακούγοντας μουσικές από τον Chris Kontos. 
Και όπως θα καταλάβατε από τον (πολύ μεγάλο) πρόλογο, σήμερα φοράω vintage φόρεμα από το Trash (το αγόρασα στο Meet Market το Σάββατο και κοστίζει 25 Ευρώ), vintage τσάντα - χορηγία μαμάς, turban από τα Achilleas Accessories και Adidas Stan Smith. 
Καλή εβδομάδα - Σας φιλώ. Μ. 

ENG : Good morning everyone. One day I was reading an article from a Greek Newspaper portal. The reporter (a woman) blamed all the ladies who shop from low cost major fashion brands, like ZARA and H&M, because they look all the same. She blamed them for luck of fantasy, style and many other reasons. I didn't like the way she was telling things, because many women don't have the luxury of free time. Buying from ZARA is easy because you can find almost everything there, it is not that expensive (but the quality is not that good, you must admit this one) and you can find a store almost everywhere! But if you really want to develope a unique style, I say GO VINTAGE. And this is what I am doing today for my new personal style post. I am wearing a vintage dress I bought from Meet Market - Athens for 25 euros. My bag belongs to my mother. My turban is from Achilleas Accessories and my sneakers are Adidas Stan Smith. Bisous - Miss M. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις