Collections we love : Chloe Pre-Fall 2015


eng : The enigmatic, boyish allure of 70s rockstar Kate Bush and the androgynous, glam rock style of David Bowe’s Ziggy Stardust era influenced Clare Waight Keller in creating her nomadic and glamorously rock ‘n’ roll collection for Chloé . Come early fall, we’ll be vying for high waisted sailor pants, wool capes, ribbon tied blouses, Mongolian fur coats, and over the knee boots so we too, can relive the 70s with that classicly effortless Chloé-esque je ne sais quoi.

gr: Το να συγκρίνεις τις συλλογές μόδας μεταξύ τους είναι για μένα μεγάλο λάθος. Πιστεύω πως τα ρούχα που βλέπουμε στις πασαρέλες είναι προσωπική έκφραση των σχεδιαστών (στο περίπου δηλαδή γιατί η διεθνής επιτροπή μόδας δεν τους αφήνει και τόσο στην ησυχία τους). Οπότε τις βάζεις όλες κάτω, είναι και πολλές, τις βλέπεις και κρίνεις ανάλογα με το γούστο το δικό σου. Σήμερα λοιπόν θα σας πω τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει από την συλλογή της Chloe Pre - Fall 2015 : 
  • Tα χρώματα. Το καφέ καμιλό είναι κλασικό και μια ζωή στην μόδα ενώ το κανελί, που εμφανίζεται σε αρκετά ρούχα της collection, είναι πιο γλυκό και από το προφιτερόλ που έφαγες χτες αλλά δεν το ομολόγησες σε κανέναν.
  • Τα μεγέθη. Είναι φαρδιά. Ξέχνα το στενό, το πολύ κοντό, το πολύ τσίτωμα και στρίμωγμα γενικά. Εδώ έχουμε μια συλλογή που είναι (σχεδόν) φορέσιμη από όλες μας.
  • Οι suede μπότες πάνω από το γόνατο. Γιατί έτσι (μου αρέσει να τις βλέπω φορεμένες).
  • Τα φορέματα. Bohemian patterns και δαντέλες σε έναν προσιτό φθινοπωρινό ρομαντισμό. 
  • Η αντιγραφή. Τι θέλω να πω με αυτό : κοιτάζοντας την συλλογή μπορείς να κοπιάρεις 3-4 looks με τα ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα και δεν χρειάζεται να πας να δώσεις μια περιουσία για να έχεις Chloe ντε και καλά.
Τι δεν μου αρέσει:

  • Τα sheepskins παλτά. Με πολλά χρώματα. Θα μοιάζεις με πολύχρωμη αρκούδα τσίρκου. Φτάνει πια. Πάμε παρακάτω.
  • Τα flare φαρδιά παντελόνια. Για να τα φορέσεις και να δείχνουν ωραία πρέπει να είσαι 1.88 και 42 κιλά. Άσε που δεν μπορείς να περπατήσεις και άνετα.
  • Τα περιορισμένα patterns. Mε bohemia έχουμε να κάνουμε καλέ Clare Waight Keller. Δείξε κανένα λέλουδο, κανένα ψυχεδελικό, κατιτίς να το χαρεί και ο David Bowie. 

Αλλά όπως λένε στο χωριό μου "περί ορέξεως κολοκυθόπιττα". Αν αρέσει κάτι σε εσάς, εμένα γιατί να μου πέφτει λόγος? Love ya.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις