Miss Vasso Consola is singing Origami Blues 折り紙

 
Σήμερα θα ξεκινήσουμε διδακτικά (μην τρομάζεις, με την μόδα έχει να κάνει). Και θα πούμε τι είναι οριγκάμι. Το οριγκάμι (origami) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού. Επινόηση των Ιαπώνων (折り紙, ‘όρι’, δίπλωμα, ‘κάμι’, χαρτί), χρησιμοποιεί το δίπλωμα για την κατασκευή πολλών θεμάτων. Το κόψιμο δεν επιτρέπεται. Το οριγκάμι εξασκούνταν ήδη από την εποχή Edo (1603-1867). Σε αντίθεση με το οριγκάμι, το κόψιμο του χαρτιού επιτρέπεται στο kirigami.Το οριγκάμι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.α. Το κ.α. είδε η σχεδιάστρια Βάσω Κόνσολα και το εφάρμοσε στον αγαπημένο για όλες μας τομέα. Την μόδα. 
- Margaret Berlin calling  (ως γνωστόν η Βάσω ζει στο Βερολίνο και την ζηλεύω γιατί βλέπει πολύ ωραία πράγματα στο δρόμο και εμπνέεται και δημιουργεί αυτά τα υπέροχα) : Έλα Βάσω με ακούύυυυυυυςςςςςς????
- Βάσω : Σε ακούω παιδάκι μου, μην κάνεις σαν απροσάρμοστο.
- Margaret Berlin calling : Είδα στον ύπνο μου λουλούδια. Λουλούδια στα κεφάλια. Όχι όμως σαν αυτά που φοράμε την Πρωτομαγιά, αυτά τα διονυσιακά που είναι και λίγο ρουστίκ. Αυτά που είδα ήταν εκλεπτυσμένα, όμορφα, καλοφτιαγμένα.......
- Βάσω : Μα τι είσαι τελικά ? Fashion Blogger ή μέντιουμ? Ήταν απορία μου αρκετό καιρό πριν, τόσο ωραίες που είναι οι φόρμες του Οριγκάμι, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να τις κάνει κάτι φορέσιμο, κάποιο αξεσουάρ, όπως καπέλα και τσάντες. ´Ετσι αποφάσισα να το κάνω εγω. Η συγκεκριμένη συλλογή είναι μικρή και αποτελείται από βασικές φόρμες. Είναι κατασκευές από αδιαβροχοποιημένο λινό για να έχουν διάρκεια ζωής. Η συλλογή αυτή θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το επόμενο καλοκαίρι και μόνο επί παραγγελίας αυτή τη στιγμή. Και που είσαι Μargaret. Tα προτείνω για νύφες που θέλουν κάτι ιδιαίτερο και αρνούνται να ντυθούν μπομπονιέρες.
- Margaret Berlin calling : Γι αυτό σ' αγαπάω τελικά. 

Εσύ περισσότερη Vasso Consola θα δεις εδώ . Την Margaret να φορά το I-D dress της Βάσως θα την δεις εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις